Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí de la bct xarxa de Terrassa. Especial 2023-2024
Sabies que... ja hem publicat tota l'oferta de clubs pel proper curs 2023-2024?
 
Acosta’t a la lectura | octubre 2023 - juny 2024
Inici de les inscripcions, dilluns 4 de setembre
 
Les biblioteques esdevenen llocs de trobada per a totes les persones interessades en la literatura, en les seves manifestacions i amb ganes de comentar i intercanviar impressions sobre obres literàries. Els tallers són conduïts i animats per professionals.
 
Per a persones adultes i joves
 
Dins la nostra oferta de clubs i tallers de lectura i escriptura, podreu compartir les vostres inquietuds i impressions a l'Acosta't al taller, acosta't a la lectura
 
 
Us destaquem les següents novetats:
 
Per a joves i infants
 
T'agrada llegir? Apropa't a la teva biblioteca i apunta't a un dels clubs de lectura que preparem per a tu! A l'Acosta't al taller, acosta't a la lectura - Infantil
 
Podràs intercanviar les idees, les opinions i les emocions que la lectura et desperti i també aprendre nocions bàsiques o millorar les que ja tens per a interpretar el sentit d'un text. L'ajudarem a endinsar-te en el món de la literatura.
 
Comparteix el plaer de llegir!
 
 
Més informació
FacebookTwitter
 
Destaquem
 
BCT. Dissabte, 16 de setembre a les 17:00 h. I+D Laboratori de creativitat: "Quatre caixes i un univers" a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). Per a infants de 0 a 5 anys. Cal inscripció prèvia.
 
BD2. Dimecres, 27 de setembre a les 18.00 h. Hora del Conte: Sota les sabates a la Biblioteca districte 2 (Carrer Sant Cosme, 157). A càrrec de Ada Cusidó.
 
BD3. Del 7 d'agost al 3 de setembre, les tardes de dimarts i dijous de 16 a 20 h. Vídeojocs a la sala polivalent de la Biblioteca districte 3. Activitat apte per a totes les edats, però especialment recomanada per a famílies amb infants. El temps d'estada pot ser limitat segons l'afluència de públic.
 
FacebookTwitter
 
 
 
 
BD4. Del 10 al 31 d'agost. Exposició: "Casa! + Laboratori", a la Biblioteca Districte 4 (Carrer Infant Martí, 183).
 
 
BD5. Dijous, 20 de juliol a les 18:00 h. Dia Mundial dels Escacs: Partida simultània d'escacs a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). A càrrec de Club d'Escacs Barad. Cal inscripció prèvia.
 
 
BD6. Del 30 d'octubre a l'11 de novembre. Exposició: "Àfrica en positiu", a la Biblioteca districte 6 (Rambla de Francesc Macià, 191-193). A càrrec dels Amics dels infants el Marroc.
 
 
FacebookTwitter
 
Horaris d'obertura durant el període d'estiu

 

Les Biblioteques Públiques de Terrassa modifiquem els nostres horaris d'obertura durant el període d'estiu, que enguany està previst des del divendres 23 de juny al diumenge 3 de setembre de 2023.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Acosta't al taller, acosta't a la lectura - Infantil
 
T'agrada llegir? Apropa't a la teva biblioteca i apunta't a un dels clubs de lectura que preparem per a tu!
 
Podràs intercanviar les idees, les opinions i les emocions que la lectura et desperti i també aprendre nocions bàsiques o millorar les que ja tens per a interpretar el sentit d'un text. L'ajudarem a endinsar-te en el món de la literatura. Comparteix el plaer de llegir!

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Un passeig per la "meva" depressió a la bct xarxa

Programació de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa al cicle: Un passeig per la "meva" depressió.

Dins el Pla antiestigma de Terrassa.

Del 22 de maig al 27 d'octubre de 2023. Exposició d'autoretrats i Conversa amb l'autora.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Campanya de reciclatge del Projecte Labdoo
Totes les Biblioteques Públiques de Terrassa participen i s'afegeixen a la campanya de reciclatge del Projecte Labdoo, la plataforma sense ànim de lucre que opera a tot el món per proveir de dispositius electrònics a escoles d'arreu del planeta.
Teniu un portàtil o una tauleta que ja no feu servir?
 
Més informació
FacebookTwitter
 
Llegir té premi, participa individualment o en equip, tu tries!

T’agrada llegir i tens entre 8 i 16 anys? Inscriu-t’hi del 26 de maig al 26 de juny al «Llegir té premi». Pots triar entre més de 1.000 propostes de lectura en català, castellà i anglès. Pots trobar-les en a la Biblio Digital, el servei de prèstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya i a la plataforma "llegir té premi". Una iniciativa de Legiland.cat amb Generalitat de Catalunya.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa

 

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Consulteu els serveis, la col·lecció, l'aprenentatge i les activitats que us ofereix la bct xarxa
Les Biblioteques Públiques de Terrassa us recomanem llegir...
Us recomanem... 25 anys sense Frank Sinatra
Aquest 2023 fa 25 anys que va morir “La Veu”. D’aquí que li fem un petit homenatge.
 
Frank Sinatra va néixer el desembre de 1915 a Nova Jersey, a la part pobra de la ciutat de Nova York, la ciutat que no dorm mai, la ciutat que el va fer créixer, triomfar, i a la qual tantíssimes vegades va cantar.
 
 
Frank Sinatra va ser el gran cantant urbà del segle XX i a la vegada una persona extraordinàriament solitària, una gran contradicció que el va fer ser diferent de la resta de cantants de la seva època. Aquesta solitud va ser el tema principal de les seves cançons i el bàlsam que va trobar per enfrontar-s’hi.
 
La seva era una veu genial, melancòlica i adolorida, plena de tonalitats. La que amplificava els fills d'immigrants italians com ell, però també irlandesos i jueus, de Nova York i la resta del país.
 
 
I per sobre de registres i tècniques vocals, Sinatra va ser un torrent de carisma i un cantant incalculablement talentós amb una extraordinària capacitat d'emocionar tothom que hi parava atenció.
 
Des dels seus inicis, fent de cantant amb l’orquestra de Tommy Dorsey, ja va esdevenir el primer ídol de les adolescents de la història del pop. Aquesta cançó anava dedicada a Nancy Sinatra, la seva filla.
 
 
Enamorat d’Ava Gardner, la gran diva cinematogràfica, va deixar la seva primera dona, Nancy Barbato per ella, però el resultat va ser fatal: escàndols, infidelitats i baralles van provocar que la seva carrera musical caigués en l’oblit durant uns anys arran també d’assumptes tèrbols amb l’alcohol i la màfia.
 
Però just divorciat, la discogràfica Capitol Records va aprofitar aquest estat trist i melancòlic del cantant, per convèncer-lo de fer uns discos rodons i comercials.
 
Un és “In the Wee Small Hours” (1955) que començava amb aquesta cançó:
 
i “Songs for Swinging Lovers!” (1956), que conté aquesta altra:
 
 
Tots dos discos es consideren com a “clàssics”, dins del gènere de la balada.
 
La dècada dels anys 50 va ser molt profitosa per a l’artista començant a fer gires internacionals i aconseguint nombrosos premis i reconeixements del públic. L’any 1961 va deixar Capitol Records i va fundar la seva pròpia discogràfica: Reprise.
 
Sinatra jugava a la lliga de Crosby, Presley, Cash, Dylan i Jackson, però va tenir encara més influència que ells, perquè no hi va haver ningú que es mogués tan bé com ell entre els cercles de poder, ja fos polític, social, cultural o directament fora de la llei.
 
La seva producció va ser enorme: el cantant nord-americà va enregistrar més de 1300 cançons al llarg de la seva carrera musical.
 
Recomanat per Elisabet Torrell. Biblioteca Central de Terrassa.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Biblioteques de Terrassa
Passeig de les Lletres, 1, Terrassa
Tel 93 789 45 89
bctxarxa@terrassa.cat
www.terrassa.cat/biblioteques
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte