Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí de la bct xarxa de Terrassa. Abril de 2023
Sabies que... un any més, l’essència de Sant Jordi serà COMPARTIR SENTIMENTS I CULTURA?
 
S’acosta la diada per excel·lència de la cultura i l’amor, Sant Jordi, una jornada que s’omple de llibres, roses, gent al carrer, molts somriures i petons il·lusionats... Un any més, l’essència de Sant Jordi serà COMPARTIR SENTIMENTS I CULTURA.
 
Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposen una àmplia programació d'activitats, mostres documentals, recomanaciona literàries, tallers...

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Destaquem
 
BCT. Dijous 13 d'abril a les 9:00 h. III Jornada Sensibilització Contra l'Assetjament Escolar - Bullying "Passem a l'acció”. Des de l'Àrea Infantil han elaborat una Guia de Lectura
 
 
BD2. Divendres 28 d'abril a les 18:00 h. Hora del Conte "Llegir per créixer": "Princeses, dracs, cargols i altres animalons" a càrrec de la Companyia Patawa. Per a infants de 2 a 6 anys. Places limitades. Cal insripció prèvia.
 
 
 
BD3. Dimarts 18 d'abril a les 17:30 h. Hora del conte: "Contes d'aquí i d'allà... contes en català" al Bibliopunt de Can Parellada - Carrer d'Amèrica, 17 (Centre d'Esplai Can Parellada). A càrrec de Carles Alcoberro. Activitat per a tots els públics.
 
 
 
 
FacebookTwitter
 
 
BD4. Dimarts 18 d'abril a les 18:00 h. Hora del Conte de Sant Jordi, a càrrec de la Companyia Patawa. Una proposta divertida que aporta nous punts de vista de la llegenda, adaptant-la als nous temps i redefinint valors com la valentia, la fortalesa també amb perspectiva de gènere.
 
 
BD5. Divendres 21 d'abril a les 18:00 h. Taller familiar: farem una rosa de Sant Jordi amb pètals fets de pàgines de llibres reciclats. Per a infants de 4 a 8 anys acompanyats d'un adult. Places limitatdes
 
 
 
BD6. Dijous 20 d'abril a les 18:00 h. Zero foc al bosc! és un joc de taula per sensibilitzar en la correcta gestió dels boscos i les bones pràctiques ciutadanes per evitar els incendis forestals. Activitat adreçada a infants de 8 a 12 anys. No cal inscripció prèvia.
 
 
FacebookTwitter
 
Terrassa Street Art a les biblioteques

El Terrassa Street Art és un projecte d'art comunitari amb l'art com a eina d'integració social i la vivència artística com a energia transformadora on petits i grans, persones amb coneixements artístics o sense gaudeixen de 6 setmanes de tallers gratuits per tots els districtes de la ciutat de Terrassa per acabar amb un gran espectacle professional amb els participants del tallers.

 

Podeu adquirir les entrades de l'espectacle final del Terrassa Street Art: "L'Art d'Einstein" que es realitzarà el proper divendres 28 d'abril a les 20:00 h a l'Auditori Municipal de Terrassa.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Ampliem els avantatges del carnet de la biblioteca

 

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Llibreria Synusia s'incorpora als avantatges que ofereix el carnet de les biblioteques.

 
El carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona t'obre moltes portes. Et permet gaudir dels serveis de totes les biblioteques públiques de Catalunya i t'ofereix descomptes en museus, teatres, cinemes i llibreries de la província de Barcelona. Apunta't al club més gran de Catalunya, tot són avantatges!
 
 
 
 
Més informació
FacebookTwitter
 
Objectiu de Desenvolupament Sostenible 15

 

Aquest mes d'abril tenim un nou Objectiu de Desenvolupament Sostenible: El número 15. "Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la biodiversitat".

Si vols conèixer els ODS de les biblioteques consulta aquí.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Totes les activitats de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa

Us convidem a consultar totes les activitats que us oferim destinades al foment de la lectura que organitza la teva biblioteca més propera de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa.

Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Consulteu totes les darreres novetats literàries de la bct xarxa
Novetats destacades de la Biblioteca Districte 2
Us recomanem...
L'Home dels ulls compostos
 
Wu, Ming-yi
 
Barcelona : Editorial Chronos, setembre de 2022
 
> Veure disponibilitat al catàleg Aladí
 
Un llibre que parla sobre el canvi climàtic. De com de vulnerables som els humans davant de les transformacions que ha sofert el planeta Terra. Transformacions que moltes vegades ha provocat la mateixa humanitat. Els personatges estant molt ben descrits. Son personatges molt diferents, un d’ells ve d’una illa perduda en el Pacífic que es diu Wayo-wayo. En ella viu una tribu primitiva i quasi bé no han tingut contacte amb l’home blanc. Viuen en la natura, tenen les seves pròpies creences, tradicions, i els seus déus. Una d’aquestes importants tradicions es enviar a l’alta mar al segon fill del matrimoni. Aquests segons fills mai tornen a Wayo-wayo.
 
Paral·lelament tenim l’illa de Taiwan on també existeixen diferents clans però ja tenen una tecnologia present en les seves vides. Viuen en la natura però fan una vida més moderna.
 
Una catàstrofe natural farà que el nostre protagonista de l’illa Wayo-wayo es trobi amb la protagonista femenina de l’illa de Taiwan. A partir d’aquí hi haurà una connexió entre aquestes dues persones i faran un recorregut vivencial.
 
En fi, podem fer la metàfora de què cada personatge de la novel·la es una illa en ell mateix. Wu Ming-yi escriu d’una manera precisa, molt treballada i, sobretot, d’una forma bonica.
 
 

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Biblioteques de Terrassa
Passeig de les Lletres, 1, Terrassa
Tel 93 789 45 89
bctxarxa@terrassa.cat
www.terrassa.cat/biblioteques
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte