Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí de la bct xarxa de Terrassa. Març de 2023
Sabies que... a les biblioteques de Terrassa commemorem el Dia Internacional de les Dones?
 
Des de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa commemorem i ens sumem a la celebració del Dia Internacional de les Dones a Terrassa.
 
Us animem a participar als actes que us proposem, amb una àmplia programació d'activitats al llarg del mes de març: exposicions, conferències i mostres de llibres.
 
 
Més informació
FacebookTwitter
 
Destaquem
 
BCT. Divendres 3 de març a les 18.30h. Conversa-presentació a partir del llibre "Elogi del paper" amb el seu autor, Roberto Casati. Modera: Mar Carrera, editora de Pol·len Edicions. Interpreta: Xènia Amorós, traductora del llibre. Organitza: Pol·len Edicions i Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.
 
BD2. Dimecres 1 de març a les 18:30h. Recital de poesia: Quan Yu Ke pinta bambús. Per a públic adult. Places limitades Cal inscripció prèvia. Rapsodes: Josep M.ª Casasús/ Xavi Morte. Composició / interpretació musical: Josep M.ª Casasús.
 
BD3. Del 6 al 25 de març. Exposició fotogràfica: "SuperHerois. Una mirada fotogràfica en positiu al càncer infantil". Conferència inaugural: divendres 10 de març a les 18:00 h a càrrec de Mònica Polo, Regidora de Salut; Ana Montes, membre de l’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar; i Eli Jurado, de l’Associació Todos contra la Histiocitosis.
 
FacebookTwitter
 
 
 
 
BD4. Del 7 al 18 de març. Exposició: "Les dones també hi érem", sobre la història del feminisme a Terrassa. Divendres 10 de març, xerrada sobre l'exposició a càrrec de Magda Farres Buisan i Mercè Gómez Llobregat del Casal de la Dona de Terrassa. Cal inscripció prèvia.
 
 
BD5. Divendres 3 de març a les 18:00 h. Taller infantil: "Crea les teves cartes Pokémon amb l'ordinador!". Per a infants de 6 a 12 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia.
 
 
 
BD6. Dimecres 15 de març a les 18.00 h. Solitud no volguda: Què podem fer? A càrrec d'Albert Guerrero Palmero, psicòleg clínic, infermer de Família i Comunitària del CAP Nord i Sandra Bravo Quiñonez, infermera de Família i Comunitària del CAP Terrassa Nord.
 
 
FacebookTwitter
 
Dins el 42è Festival Jazz Terrassa. Del 8 al 26 de març de 2023

 

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa programa diverses activitats dins el 42è Festival Jazz Terrassa que es celebra del 8 al 26 de març de 2023.

Us oferim una gran varietat d'esdeveniments: exposicions i mostres de llibres, Aperitius Musicals i ball lindy hop, activitats infantils i presentacions de llibres.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Dia de la Narració Oral

 

Dilluns 20 de març a les 18:00 h. Dia Mundial de la Narració Oral. Hora del conte: conte principal és "Les 7 cabretes i el llop". A càrrec de Vet aquí què. Com cada any celebrem el Dia Mundial de la Narració Oral i explicarem contes simultàniament a totes les biblioteques públiques de la ciutat. Per a famílies amb infants de 3 a 12 anys. No cal inscripció prèvia. Per a més informació, a cadascuna de les biblioteques de la bct xarxa.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Dia Mundial de la Poesia
 
 
Des de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us oferim la nostra programació d'activitats vinculades al Dia Mundial de la Poesia, que ceelebrem cada any el 21 de març.
 
Des de la Institut de les Lletres Catalanes es dedica enguany aquesta data al Rector de Vallfogona.
 
 
Més informació
FacebookTwitter
 
Programació d'Exposicions
 
Les biblioteques també som espais expositius, llocs on poder difondre aprenentatge, coneixement i creació, a través de la participació comunitària, esdevenint un motor d'innovació.
Volem potenciar les biblioteques com un espai de trobada i creació fomentant la participació ciutadana tot afavorint l'intercanvi de coneixement i l'aprenentatge entre les persones.
 
 
Més informació
FacebookTwitter
 
ODS 14. Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible

 

Aquest mes de març tenim un nou Objectiu de Desenvolupament Sostenible: El número 14. "Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible" Si vols conèixer els ODS de les biblioteques consulta aquí.

Amb aquest objectiu es vol abordar els greus problemes que afecten els mars i els oceans que, per la seva composició i característiques, garanteixen l’estabilitat climàtica i permeten que la Terra sigui un planeta habitable.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Totes les activitats per a infants i famílies de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa

 

 

Us convidem a consultar totes les activitats infantils que us oferim destinades al foment del gust per la lectura que organitza la teva biblioteca més propera de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa.

Us convidem a consultar totes les activitats infantils que us oferim destinades al foment del gust per la lectura que organitza la teva biblioteca més propera de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Consulteu totes les darreres novetats literàries de la bct xarxa
Novetats destacades de la Biblioteca Districte 6
Us recomanem...
El Calidoscopi
 
Rusiñol, Montse
 
Maçanet de la Selva: Gregal, 2019
 
> Veure disponibilitat al catàleg Aladí
 
 
Ambientada a la Terrassa industrial de començaments del segle XX i protagonitzada per la Laia, aquesta novel·la ens parla d’una dona valenta que explica episodis de la seva vida mentre neteja i endreça casa seva. A través del seu relat en primera persona veiem com es desfà tot el seu món conegut. Durant un dia, mentre repassa tota la seva vida, ens mostra l’ànima a través d’un calidoscopi que ens ensenya la seva infància feliç a Canet de Mar estroncada per la Guerra Civil. La Laia contrau matrimoni amb un industrial egarenc i se’n va a viure a la ciutat grisa del fum, de les xemeneies i de l’aire enrarit de la burgesia de postguerra. En aquest ambient els silencis se li fan insuportables, se sent sola i incompresa, perd el seny i es creu responsable de la seva infelicitat. Per això abandona, reclosa a casa, totes les esperances de ser feliç. L’escenari principal és Terrassa, “ ‘la ciutat del fum’, la ciutat de les xemeneies que ho empudegaven tot. Aquella barreja de sutge i fums enfosquia el cel.» (…) «I les olors? Aquella ferum, barreja de llana i olis de màquina, se’t ficava dins el nas i ho confonia tot. Se t’enganxava a la roba, a les coses, a la pell, i a poc a poc et consumia també per dins.”. L’autora ens convida a travessar uns moments històrics de Terrassa, ciutat que coneix molt bé, a través de les vivències de la protagonista.
 
Montserrat Rusiñol és una mestra d’educació primària nascuda a Terrassa a l’any 1946. És una apassionada de la literatura i s’ha dedicat a escriure de manera intensa a partir de la seva prejubilació. Des de llavors, ha fet diversos cursos d’escriptura creativa amb professores com la Marina Espasa o la Muriel Villanueva. Participa activament en tres grups de lectura: dos a Terrassa, un a Vacarisses i un altre a Barcelona. És la coordinadora, junt amb una altra companya, del club de l’Ateneu Terrassenc. És diplomada en Ciències Religioses per la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha rebut diferents premis literaris d’àmbit ciutadà, com la Flor Natural, per “Jocs Florals cap a Europa”, o els Premis “Terrassa Literària” de l’Ateneu de Terrassa.
 
Actualment, continua treballant en nous textos i ho fa a través de tallers compartits d’escriptura.
 
 
Més informació:
 
 
 
Recomanat per Maria Jesús Rodriguez Melero. Biblioteca Districte 3 de Terrassa.

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Biblioteques de Terrassa
Passeig de les Lletres, 1, Terrassa
Tel 93 789 45 89
bctxarxa@terrassa.cat
www.terrassa.cat/biblioteques
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte