Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí Especial: Tancament de la Biblioteca Joan Triadú de Vic
Tancament de la Biblioteca Joan Triadú

Després d'estar 26 anys donant servei a la ciutat de Vic i a la comarca d'Osona, la Biblioteca Joan Triadú tancarà les seves portes el dia 23 de juny a les 15:00 h. per trasllat.

Durant els mesos d'estiu es farà el trasllat dels documents, uns 90.000 volums, a la nova biblioteca de Vic, la Biblioteca Pilarín Bayés situada al Passeig Generalitat, 1.

La inauguració de la nova biblioteca de Vic està prevista pel divendres 7 d'octubre i per tant, durant els mesos d'estiu no hi haurà servei de biblioteca a la ciutat de Vic.

Us recomanem que, abans del dia 23 de juny, vingueu a buscar els documents que necessiteu durant aquests mesos. Us en farem un préstec especial fins al mes d'octubre.

Fem memòria...

El 24 d’abril de 1996 la Biblioteca Joan Triadú obria les seves portes gestionada per l’Ajuntament de Vic en conveni amb la Diputació de Barcelona i va néixer fruit de la fusió de dues biblioteques històriques de la ciutat de Vic: la Biblioteca Jaume Balmes (1931) i la Biblioteca de la Caixa de Pensions (1929) després de la rehabilitació del claustre del Convent del Carme. Durant aquests anys hem compartit edifici amb el Museu de l’Art de la Pell i amb l’Arxiu Comarcal d’Osona i, després del seu trasllat, amb el Centre d’Investigacions Arqueològiques d’Osona (CIAO).

Amb l’objectiu de donar accés gratuït a la informació, la formació i l’oci, durant aquests 26 anys i amb més de 90.000 documents de tots els formats, també s’han organitzat activitats amb la voluntat formar part de la vida social i cultural de Vic i de tota la comarca: hores del conte per a infants, les Tertúlies amb poetes organitzades per la Pilar Cabot, conferències, tota mena de tallers, presentacions de llibres, clubs de lectura, exposicions i el clàssic dels estius, les activitats del Festival Nits de Cinema oriental,…

Durant aquests anys hem vist créixer als usuaris més menuts, hem estat punt d’acollida als nouvinguts a la ciutat i parada obligada als molts lectors i lectores de Vic i comarca, també aficionats a la música i al cinema que han trobat en el fons de la Triadú i de les biblioteques de Catalunya des d’on donem accés, aquella estona d’esbarjo, coneixement i relax.

Hem escoltat rondallaires d’arreu, conferenciants, escriptors, i a la Triadú hem tingut altres persones que han col·laborat amb nosaltres gestionant els clubs de lectura i el munt d’activitats que us hem ofert. Des del taulell us hem atès, alguns des de fa 25 anys, d’altres des de fa menys temps i també hi ha qui ha estat amb nosaltres de manera més o menys temporal, però tots amb la convicció que una biblioteca és un servei imprescindible que cal donar amb professionalitat i rigor per aconseguir una societat millor, més informada, lliure i amb criteri.

Hem viscut grans canvis que els avenços tecnològics ens han portat i amb l’arribada d’internet i WIFI i de les plataformes musicals i de televisió els usos i necessitats han anat canviant. Un repte que també hem afrontat.

Aquest llegat és el que volem que reculli i continuï la Biblioteca Pilarín Bayés amb un edifici construït tenint en compte els nous usos de les biblioteques, més serveis i un espai molt més gran, amb sales lluminoses i acollidores, una biblioteca adaptada als nous temps i amb l’objectiu de continuar com a referent a Vic i a Osona.

Moltes gràcies per la vostra confiança i per haver-nos ajudat a fer de la Biblioteca Joan Triadú molt més que un edifici amb llibres i us esperem a partir del mes d’octubre a la Biblioteca Pilarín Bayés.

 
FacebookTwitterEmail
 
Préstecs fins el mes d'octubre

En previsió pel tancament per trasllat, des de fa uns dies ja s'estan deixant en préstec els llibres de la Biblioteca Joan Triadú fins el mes d'octubre.

També us recomanem que si us calen documents de la biblioteca per aquest estiu, cal que vingueu abans del dia 23 de juny. Recordeu que podeu tenir 30 documents en préstec per cada carnet.

Els llibres es podràn tornar a la bústia de devolucions de la Joan Triadú o es poden tornar a la Biblioteca Pilarin Bayés un cop s'hagi fet la inauguració a principis del mes d'octubre.

 
FacebookTwitterEmail
 
Inauguració de la Biblioteca Pilarín Bayés

Està previst que el divendres 7 d'octubre es faci la inauguració de la Biblioteca Pilarín Bayés.

I durant tot el cap de setmana es farà jornada de portes obertes amb activitats programades com sessions de contes infantils i espectacles musicals i literaris per donar a conèixer les noves instal·lacions.

Hi esteu convidats!

 
FacebookTwitterEmail
 
Comiat de la Biblioteca Joan Triadú

Arriba el moment que la Biblioteca Joan Triadú tanqui les seves portes.

Per acomiadar-nos, hem pensat fer-ho agraïnt a usuaris i usuàries, col·laboradors i col·laboradores la vostra confiança i les vostres aportarcions en aquest camí de 26 anys. Sense vosaltres no hagués estat possible.

Per aquest motiu, us convidem a celebrar-ho amb nosaltres:

  • Dimecres,  22 de juny  a les  18:00 h. vine al berenar de comiat!
  • Dijous, 23 de juny a les 12:00 h. vine a fer l'aperitiu per dir adéu a la Biblioteca Joan Triadú.

Us hi esperem!

 
FacebookTwitterEmail
 

BIBLIOTECA JOAN TRIADÚ DE VIC
 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Vic. Biblioteca Joan Triadú
Carrer Arquebisbe Alemany, 5 08500 Vic
Tel 938 833 325
b.vic.jt@diba.cat
www.bibliotecadevic.com
Veure mapa
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte