Si no veus la informació, fes clic aquí.
TARADELL NEGRE : Festival de novel·la negra catalana
PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 8 D’ABRIL

19:30     Inauguració.

19:45     Final de l'Slam de relats negres realitzat pels alumnes de 3r d'ESO de l'Institut de Taradell i lliurament de premis.

20:15     Lliurament de premis al millor aparador del concurs Taradell Negre.

20:30     Lliurament de premis a la millor fotografia del concurs d'Instagram #TaradellNegre.

DISSABTE 9 D’ABRIL

10.30     Els joves també negregen. Som uns pringats d'Empar Fernández, Atrapats de Xavier Gual, La casa del cementiri de cotxes d'Arturo Padilla, Quan la boira ens cobreix de Ramona Solé. Modera: Irene Solanich.

11.30     Parlem de premis. Quan la mort truca a la porta de Salvador Balcells, La drecera de Caïm de Sílvia Mayans, Porcs de Jordi Santasusagna, Els culpables de Marc Quintana. Modera: Aniol Florensa.

12.30     Policies i amigues tafaneres. Anna Grimm. Xarxes criminals de Montse Sanjuan, Lluna vella de Maria Sardans, La casa de les hores comptades d'Esther Vila. Modera: Núria Martínez.

13.30     Dinar a l'Hotel Rosa-Bistrot (20 €). Reserveu plaça escrivint a: taradellnegre@gmail.com abans del dia 2 d'abril.

16.30     Quan la realitat supera la ficció. Policies d'Andreu Martín i Joan Miquel Capell, El pantà Maleït de Tura Soler, El somriure dels guepards de Sebastià Bennasar, Els bons fills de Rosa Ribas. Modera: Jordi Cervera.

17.30     Xerrada sobre antologies negres. A càrrec d'Anna Maria Villalonga i Susana Hernández.

18.15     Històries més fosques que el carbó. Després de la vergonya de Marc Moreno, Encara hi ha flors de Margarida Aritzeta, #Finsaquí de Cesc Cornet. Modera: Núria Martínez.

19.15     Terra de bandolers. El bandoler de Margarida Aritzeta, Serrallonga, L'últim bandoler de Llorenç Capdevila, La venjança del bandoler de Martí Gironell, Serrallonga de Rafel Vallbona. Modera: Antoni Pladevall.

20.15     Més enllà de les nostres fronteres. La cantant de Fado de Jordi Campoy, Camí de cendres de Biel Cussó, Silenci al fiord de Gemma Romeu. Modera: Núria Martínez.

21.15     Brindis de cloenda.

El primer Festival de novel·la negra catalana de la comarca d'Osona, el Taradell Negre, vol ser un punt de trobada entre els autors i el lectors d’aquest de gènere i una oportunitat per poder escoltar als autors més reconeguts de la novel·la negra catalana parlar de les seves darreres obres i debatre sobre el gènere.  

En aquest butlletí trobareu informació dels autors i de les obres que es presenten al festival i també de les diferents activitats paral·leles que s'han organitzat: club de lectura, slam negre jove, concurs d'aparadors, concurs de fotografies d'Instagram, un dinar amb els escriptors i propostes d'esmorzars i sopars negres a forns, cafeteries i restaurants de la població. 

Dos autors taradellencs, Aniol Florensa i Antoni Pladevall participaran com a moderadors en dues de les taules : Els joves també negregen i Terra de bandolers.

El Festival organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font compta amb la crítica literària Núria Martínez com a comissària i  amb el suport de l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diferents editorials dedicades al gènere  i també dels comerços i restauració de Taradell. 

 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Dimecres 6 d'abril a 2/4 de 8 del vespre
Tor, tretze cases i tres morts, de Carles Porta

A la propera sessió del Club de lectura de novel·la negra parlarem sobre el llibre Tor tretze cases i tres morts de Carles Porta, a càrrec  de Núria Martínez. 

Tor. Tretze cases i tres morts va ser un veritable fenomen, amb més de 50.000 exemplars venuts, i s'ha convertit en un llibre de referència del periodisme literari.Tretze veïns, amos d'una muntanya. Al poble de Tor, tocant a Andorra. Poderosos que s'enfronten. Interessos, contraban, l'orgull de la força. Estranys assassinats i sentències que fan créixer la crispació.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Divendres 8 d'abril a les 19:30
Slam literari amb els alumnes de l'Institut de Taradell

Els estudiants de 3r d'ESO de l'Institut de Taradell han realitzat aquesta activitat a les aules, d'on han sortit els quatre finalistes que arriben a la gran final que es realitzarà en directe a la Biblioteca durant l'acte d'inauguració del festival. 

La gràcia de l'Slam Literari de tema negre és que els finalistes no saben sobre què han d'escriure fins just abans de començar. I ho faran en directe, a contrarellotge i amb un temps limitat. I els assistents actuaran de jurat. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Fins al 23 d'abril
Concurs d'aparadors

Amb la col·laboració de l'Agrupació de Botiguers de Taradell (ABT) s’ha convocat un concurs d'aparadors relacionat amb el gènere negre. Als aparadors de les botigues que hi participen hi podreu trobar una  bossa de roba del Taradell Negre, la portada d'un llibre i una frase d'aquest a més de diferents elements decoratius relacionats amb la novel·la negra. El premi al millor aparador serà un dinar degustació per a dues persones al restaurant Masia La Roca.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Fins al 6 d'abril
Concurs de fotografies d'Instagram

Amb la col·laboració d'InstaOsona s'ha convocat un concurs d'Instagram en el que es premiarà la millor foto relacionada amb la novel·la negra que es pengi a Instagram entre el 19 de març i el 6 d'abril.

El premi consistirà en un menú de cap de setmana per a dues persones al Restaurant de Can Costa Centre Cultural, un lot de llibres de novel·la negra i una bossa del festival.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Alba Ortega, autora de la marca del Taradell Negre

Alba Ortega és la dissenyadora de la imatge gràfica del festival.

La marca del Festival identifica Taradell en clau de novel·la negra amb el misteri del bosc, la simbologia dels animals, la foscor i la cultura catalana. La imatge posa en relleu els professionals de l'escriptura fusionant els autors/es amb mirada de voltor, una au rapinyaire que cerca els éssers moribunds.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Dinar Taradell Negre

La novel·la negra i la gastronomia sempre es donen la mà. Al Taradell Negre també.

El dissabte dia 9 d'abril a les 13:30  tothom qui vulgui podrà dinar amb els participants del festival a l'Hotel Rosa-Bistrot. Podeu fer la vostra reserva enviant un correu a taradellnegre@gmail.com  abans del dia 2 d'abril. .

El preu del dinar és de 20 euros.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Esmorzars i sopars Taradell Negre

La setmana del 4 al 9 d'abril si esmorzeu als forns i cafeteries o sopeu als restaurants col·laboradors del Festival i demaneu un esmorzar o sopar Taradell Negre us regalaran un punt de llibre del Festival.

 
FacebookTwitter
 
Xerrada sobre antologies negres

Cada vegada es publiquen més antologies de gènere negre, publicacions que recullen narracions de diferents autors.

A la xerrada sobre antologies negres, que es farà a 2/4 de 6 de la tarda, descobrirem els seus secrets amb la professora Anna Maria Vilalllonga i l’escriptora Susana Hernández que són dues de les vuit autores que signen l'antologia La cervesa de la Highsmith en homentatge a l'autora. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Els Joves també negregen
Empar Fernández
Xavier Gual
Arturo Padilla
Ramona Solé
Parlem de premis
Salvador Balcells
Sílvia Mayans
Jordi Santasusagna
Marc Quintana
Policies i amigues tafaneres
Montse Sanjuan
Maria Sardans
Esther Vila
Quan la realitat supera la ficció
Joan Miquel Capell i Andreu Martín
Tura Soler
Sebastià Bennasar
Rosa Ribas ; traducció de Ricard Vela
Històries més fosques que el carbó
Marc Moreno
Margarida Aritzeta
Cesc Cornet
Més enllà de les nostres fronteres
Quan la neu es fon
Laia Vilaseca
Jordi Campoy
Biel Cussó
Gemma Romeu
Terra de bandolers

Taradell és terra de bandolers. En aquesta taula rodona, moderada per l'autor taradellenc Antoni Pladevall es parlarà de quatre novel.les:  Bandoler, de Margarida Aritzeta, Serrallonga l'últim bandoler de Llorenç Capdevila, La Venjança del bandoler, de Martí Gironell i Serrallonga, de Rafel Vallbona .

 

 
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Carretera de Balenyà, 101 08552 Taradell Osona
Tel 938 801 056
b.taradell@diba.cat
biblioteca.taradell.cat/
Veure mapa
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte