Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí Biblioteca de Taradell | Passejant per Taradell
Confinament municipal? ... #Taradelleja!

Busquem el cantó positiu de la situació que estem vivint aquestes setmanes, si no podem sortir de Taradell, passegem pel nostre terme i pels nostres carrers amb el sulls ben oberts, segur que descobrim racons i detalls que ens havíen passat desapercebuts. 

Des de la secció KM.0 del Punt d'Informació Turística de la biblioteca us proposem alguns llibres que us poden ajudar a conèixer millor el nostre poble.

 
FacebookTwitterEmail
 
Els Carrers de Taradell

El llibre explica l'orígen i la història de cada carrer de la vila de manera molt amena.L'autor afegeix detalls com la història del nom del carrer, els sobrenoms de les famílies que hi vivien i moltes imatges de detalls constructius i decoratius com xemeneies, majòliques, capelletes... 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Passejant per Taradell

El web municipal recull diferents rutes autoguiades per visitar els llocs d'interès  paisatgístic i natural de la població i també tres rutes urbanes de poca dificultat i menys de 3km (Centre, mitjana i llarga) que formen part del pla d'activitat física,esport i salut municipal. Segur que us sorpendran!

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Mapa del patrimoni cultural

El mapa, finalitzat el 2017 gràcies a l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament recull 529 elements del patrimoni arqueològic, arquitectònic, inmoble, moble, documental, natural i inmaterial de Taradell, tots ells descrits, fotografiats i situats al mapa. Un inventari inprescindible per apreciar el  tresor del nostre patrimoni, gran part del qual és visible tot passejant pel terme.

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Sender de Taradell PR-C42

El Sender de petit recorregut renovat i cuidat pel Centre Excursionista de Taradell, té una longitud de 14,80km. amb un desnivell acumulat de 380m. i es pot recorrer en 4'5 hores.Es tracta d'un recorregut circular que parteix del centre urbà i passa pels millors indrets del nostre terme, a la vegada que ens permet gaudir d'un paisatge de vegetació variada. El mapa s'acompanya d'un llibret explicatiu. 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
El Castell d'en Boix

Una de les caminades més habituals des de Taradell, és "pujar" al Castell d'en Boix o Castell de Taradell. Del castell hi ha força bibliografia, però us hem triat aquesta guia :  Castells de Catalunya : [20 excursions per a totes les edats] / Jordi Fernàndez i Vanesa Salvador perquè és una guia excursionista editada per l'editorial Alpina on s'explica la ruta de manera resumida.

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Les Masies de Taradell

Aquest llibre fa un inventari de les masies del terme, i és sens dubte un àlbum fotogràfic de l'estat de les masies als anys vuitanta. Les fotografies s'acompanyen d'una petita descripció i de 4 mapes que situen les masies dins el terme. 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Els Molins de Taradell

El Molí dels capellans, el Molí dels Sorts, el Molí de l'Esquís, el Molí de més a prop... els situeu? Aquests antics molins fariners són del segles XVII, XVIII i XIX i tenen un gran valor patrimonial.  Ara és un bon moment per visitar-los!

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Les Fonts de Taradell

D'aquest llibre de Joan Vilacís s'en van fer diverses edicions. S'hi descriuen un total de 73 fonts, moltes de les quals ara ja no existeixen  o no en raja aigua o l'aigua no és potable. De la Font gran, en diu que La Font gran és la reina de totes les fonts del terme. 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
MÉS LLIBRES AMB RACONS DE TARADELL
L'excursió a les cuines d'en Rocaguinarda s'explica en aquest genial còmic
Osona, 50 indrets amb encant
Osona, 17 excursions a peu
Esglésies romàniques : 118 testimonis arquitectònics de la història d'Osona
Juga-t'ho : el Joc de Taradell

Encara no tens el Joc de Taradell?

Un repte de 250 preguntes sobre el poble. T'atreveixes?

En venda a la Biblioteca i l'Ajuntament!

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Carretera de Balenyà, 101 08552 Taradell Osona
Tel 938 801 056
b.taradell@diba.cat
biblioteca.taradell.cat/
Veure mapa
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte