Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí bct xarxa octubre 2020
Sabies que...

Les biblioteques hi som!!

Des del mes de juny a la Fase 1, les biblioteques ja han anat fent el procés d'obertura, paulatinament, adaptant serveis i horaris per garantir la seguretat en tot moment per tal d'evitar el contagi de la COVID-19.

En aplicació de la resolució i el pla sectorial, us recordem tres mesures de seguretat importants dins les biblioteques:

Ús de la mascareta obligatòria en tot moment.

Neteja de les mans a l'entrar a l'equipament i en ús d'altres serveis que requereixin tocar superfícies com ara ordinadors, taules, llibres, etc. Es disposa de gel hidroalcohòlic a totes les sales i serveis que el requereixin.

Es manté la distància interpersonal. Per aquest motiu l'aforament és molt limitat. S'assegura a les persones que estiguin dins la biblioteca no hi hagi ningú més a prop de metre i mig.

 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Destaquem

bd6. Taller de lírica urbana: Musicalitzem els versos: Taller de rap on es combinen elements musicals urbans com el hip hop i el rap, amb elements lírics. Activitat adreçada a joves entre 14 i 17 anys. Cal inscripció prèvia al telèfon 937397420 o enviar un correu electrònic a bd6@terrassa.cat. Dimarts, 20 d'octubre a les 18 h.

bct. Narradors de la Nit: “Spa Mocions!” a càrrec de la Rosa Fité. Amb motiu del Dia Internacional de la Biblioteca. Aforament limitat, cal inscripció prèvia. Podeu trucar al 937894589 o enviar un correu electrònic a bct@terrassa.cat. Divendres, 23 d’octubre a les 20 h.

bd5. Presentació del llibre “Ca la Wenling” a càrrec de l'autora Gemma Ruiz. Activitat dins el cicle Terrassa llegeix. Aforament limitat, cal inscripció prèvia al tel. 937350927 o un correu electrònic a bd5@terrassa.cat. Dimarts, 27 d’octubre a les 18:30 h.

 

 
FacebookTwitterEmail
 

bd4. Narradors de la nit: “Històries de la calavera Catrina” a càrrec de Martha Escudero. Coneixerem com celebren a Mèxic la festivitat de "El día de muertos" amb la narració d'un conjunt de relats. Activitat per adults. Places limitades, cal inscripció prèvia al telèfon 937397423. Divendres, 30 d'octubre a les 19 h. 

bd2. "Jugar importa. Taller de ficció digital per a joves". A càrrec de Lucas Ramada Prieto, investigador especialitzat en ficció digital infantil i juvenil. Tres sessions: 30 d'octubre, 6 i 13 de novembre a les 18 h. Adreçat a joves de 12 a 16 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia al telèfon 937869162 o al correu electrònic bd2@terrassa.cat.

bd3. Taller de programació "Scratch! Fem un videojoc?" a càrrec d'Edukem-nos. Activitat recomanada per a infants de 8 a 12 anys. L'aforament és limitat. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 739 70 14 o al correu electrònic bd3@terrassa.cat. Dimarts, 3 de novembre de 18 a 20 h.

 

 
FacebookTwitterEmail
 
Activitats familiars

Consulta les activitats per fomentar el gust per la lectura dels infants que organitza la teva biblioteca.

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Acosta't a la lectura - Clubs de lectura bctxarxa

La bct xarxa s'ha adaptat a la situació i ha buscat diversos canals i eines per contactar amb els seus usuaris, assistents als clubs i tallers de lectura, i sessions d'aprenentatge del català. 

El cicle "Acosta't a la lectura" engloba activitats de foment de la lectura amb l'objectiu de donar eines als participants per a millorar els seus processos de lectura i de creació literària. Hi trobareu trenta-cinc tallers i clubs de lectura tant de narrativa com de teatre, clubs de lectura en idiomes (anglès i francès), clubs de lectura adreçats a públic juvenil i a infants, tallers de filosofia, de lectura fàcil i d'aprenentatge del català... hi ha de tot i per a tothom!

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Novetats destacades a la bct xarxa
Guanyadora del premi St. Jordi 2019, tracta temes com l’ambició i la traïció però també està carregada d’humor i d’ironia.
Cos són una desena d'històries completes encapsulades en un instant on tot el que semblava disgregat s’unifica quan pren sentit en un relat. El viatge del cos com a coneixement.
La diversió i el sentit lúdic de la poesia estan servits en aquestes pàgines. Versos amb musicalitat, onomatopeies dels sons dels animals i jocs de paraules.
Premiada amb quatre premis Oscar. Una obra mestra del cine contemporani. La trobaràs tant divertida com inquietant. Fes la teva reserva!
Història de dos germans, dos mons psicològics foscos, complexos i demencials. Escrites a contracorrent de les modes i en una potentíssima primera persona.
Recopila quatre peces dramàtiques de l'autor, un dels dramaturgs catalans vius més polifacètics i hiperactius del moment.
Desirée Delgado ens dona consells i trucs basats en la seva pròpia experiència com a artista digital. Explicacions que ens ajudaran a desenvolupar les nostres pròpies idees.
Vuitè disc d'estudi del grup de la Garriga Gertrudis, on no podràs deixar de ballar amb el seu tradicional to alegre i festiu.
Consulta totes les novetats arribades a les biblioteques de Terrassa
Consulta els documents més prestats a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
Recomanem

Stay Homas: el grup del confinament que triomfa al món


Aquests veïns famosos han fet que la seva terrassa sigui un espai més de casa nostra. El fet de “quedar-se a casa”, “Stay Home” en anglès, un pis que els tres comparteixen a Barcelona, els va inspirar per fer una derivació de la qual va sortir el nom del grup “Stay Homas”.
Les seves cançons a les xarxes es van expandir per tot el món arribant a artistes tan internacionals com Michael Bublé.
Desprenen tan bon rotllo que es fa difícil no seguir-los el ritme, i és que les seves cançons, elaborades amb instruments reciclats, van totes en la mateixa línia. Totes elles tenen un ritme de reggae, rumba i/o trap.

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Biblioteques de Terrassa
Passeig de les Lletres, 1, Terrassa
Tel 93 789 45 89
bctxarxa@terrassa.cat
www.terrassa.cat/biblioteques
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció: si vols triar quins butlletins vols rebreo donar-te de baixa, vés al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.La baixa es farà efectiva en els propers 15 dies. Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, vés al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte