Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí bct xarxa setembre 2020
Sabies que...

Horari d'hivern en situació de covid-19 de les biblioteques de la bct xarxa

Les biblioteques municipals de Terrassa modifiquem els horaris d'obertura al públic el dia 7 de setembre. Continuant en fase de represa, l'horari d'hivern en situació de covid-19 contempla l'obertura de totes les tardes de la setmana, d'un únic matí a la setmana i de dissabte matí a les biblioteques de districte. A la central l'obertura serà de matí i tarda de dilluns a dissabte amb tancament al migdia.

La Biblioteca Districte 5 té previst obrir al públic el proper dilluns 14 de setembre, després dels treballs d'adaptació a la situació excepcional de la COVID i a les obres que es realitzen a les instal.lacions esportives del Club Natació Terrassa, que afecten la seva accessibilitat. Oferirà els serveis de préstec amb cita prèvia i activitats culturals amb inscripció. Ho farà amb el següent horari d'hivern en situació de covid-19.

Continuem oferint-vos servei amb visita concertada perquè vingueu a buscar llibres i altres documents en préstec, a utilitzar els serveis d'Internet, a fer consulta sala i a les activitats de tardor.

 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Destaquem

bd3. Hora del conte: “El senyor Riu” A càrrec de Blai Senabre.  Dins el cicle: Fem estiu!. Recomanat per a infants de 4 a 7 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia, per telèfon. Dimecres, 16 de setembre a les 18.00 h. 

bd2. Taller familiar d'art contemporani "Més enllà del dibuix, més a prop del volum. Les Gravitacions de Chillida", a càrrec d'ApropART. Dins el cicle: Fem estiu! Per a infants de 8 a 12 anys acompanyats d'una persona adulta. Cal inscripció prèvia. Places limitades. Dimecres, 16 de setembre a les 18.00 h.

bd6. Taller per a adults: "Furoshiki: l’art d’embolicar amb mocadors". Per evitar residus busquem alternatives ecològiques. Dins el cicle: Parcs i biblioteques... Naturalment! Gratuït. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Dimecres, 16 de setembre a les 18 h.
 
FacebookTwitterEmail
 

Hora del conte: "Contes de la rata Rufina" a càrrec d'en Carles Alcoberro. Dins el cicle: Fem estiu! Activitat adreçada a infants d'entre 4 i 12 anys. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a partir del 10 de setembre.

bd4. Dimecres, 23 de setembre a les 18 h.

bct. Divendres, 25 de setembre a les 18 h. 

 
FacebookTwitterEmail
 
Programació de clubs de lectura de la bctxarxa

El programa Acosta't a la lectura inclou tallers i clubs de lectura de diferents temàtiques dirigits a tot tipus de públic d'edats i interessos diversos. 

Consulta a la teva biblioteca els clubs que estiguin programats per aquest any excepcional.

Les incripcions començaran el 14 de setembre.

 
FacebookTwitterEmail
 
eBiblio, llibres electrònics

eBiblio Catalunya és el servei de préstec de llibres electrònics per a les persones usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Es tracta d'un projecte impulsat pel Ministeri de Cultura per a totes les Comunitats Autònomes i gestionat, de forma compartida, per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona. El servei està disponible a l'adreça web: http://catalunya.ebiblio.es/

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Novetats destacades a la bct xarxa
Qui conegui a Philip Kerr ja sap que les seves novel•les no el decebran. Amb aquesta te una bona oportunitat per llegir una de les seves obres més atrevides.
París, 1919. La seva moda és revolucionaria però la mort del seu marit la fa caure en depressió. Només la idea de crear un perfum únic que immortalitzi el seu amor pot sanar-la.
Sempre que hi ha un canvi tecnològic hi ha algú que hi surt perdent, però també hi ha gent que hi surt guanyant. Qui seran, doncs, els protagonistes d’aquesta revolució que ens afecta a tots i totes?
D'uns fets ocorreguts a Madrid l’any 1939, la narradora explica l’apassionada i tempestuosa relació dels seus pares i com la personalitat desmesurada d’ell i el cor feble d’ella la van marcar.
Consulta totes les novetats arribades a les biblioteques de Terrassa
Consulta els documents més prestats a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona
Recomanem

"La Societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey", de Mary Ann Shaffer.

Si ets amant dels llibres i de la literatura no et pots perdre aquesta deliciosa i commovedora novel·la epistolar que s’ha convertit en un clàssic. Es va publicar al 2008 i de seguida es va traduir a més de 20 idiomes i es van vendre més de cinc milions d’exemplars a tot el món.

Està ambientada a la fosca ciutat de Londres devastada per les bombes després de la Segona Guerra Mundial. La protagonista és una jove escriptora que es diu Juliet Ashton. Està buscant inspiració per escriure una novel·la quan rep la carta d’un desconegut que es diu Dawsey Adams. L’home viu a Guernsey, una petita illa del Canal de la Mànega i casualment està llegint un llibre de Charles Lamb que porta escrit el nom i l’adreça de la Juliet.

La novel·la fa reflexionar sobre la importància de la lectura per unir a persones de diferents gustos, cultures i ideologies i ens fa valorar les coses petites que tenim a l’abast perquè, en definitiva, són les que fan gran la nostra vida.

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Biblioteques de Terrassa
Passeig de les Lletres, 1, Terrassa
Tel 93 789 45 89
bctxarxa@terrassa.cat
www.terrassa.cat/biblioteques
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció: si vols triar quins butlletins vols rebreo donar-te de baixa, vés al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.La baixa es farà efectiva en els propers 15 dies. Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, vés al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte