Si no veus la informació, fes clic aquí.
Butlletí Biblioteca de Taradell | Juny 2020
Fase 3
Nova fase i nous serveis

Aquest 15 de juny hem entrat en una nova fase del desconfinament  que ens permet oferir nous serveis que de mica en mica ens haurien d'apropar a la "normalitat".

A partir d'ara ja es pot fer ús de les sales de la biblioteca amb un aforament limitat a cada planta. El servei de wifi està actiu i es poden utilitzar els ordinadors d'accés a Internet i ofimàtica amb cita prèvia. 

La devolució de llibres cal fer-la  a la bústia de retorn 24 hores de l'exterior perquè aquets llibres segueixen un protocol de quarantena de 14 dies i cal evitar el seu contacte amb la resta de llibres. 

De moment en aquesta fase no es pot accedir a la col:lecció però es poden demanar  llibres en préstec (consulteu catàleg aladí) que es poden recollir amb cita prèvia. La sala infantil està encara fora de servei, els menors de 14 anys cal que vinguin acompanyats d'un adult. Tampoc es pot oferir encara el servei de préstec interbibliotecari. 

En realitat, aquestes darreres setmanes s'ha fet molt estrany veure la biblioteca buida, amb poques cadires a les taules, sense nens, sense estudiants,amb les prestatgeries "encintades" per impedir-hi l'accés, caixes de llibres en un espai reservat a la quarantena... 

Un veritable malson! I res, que us trobem a molt a faltar!!!!

 

 
FacebookTwitterEmail
 
Dijous 18 de juny a les 4 de la tarda
Entre camps | Hora del conte virtual

Aquest dijous a les 4 de la tarda no us podeu perdre  "La Tinyosa" el darrer capítol de les aventures d'en Mateuet, el nen que té un dò molt i molt especial i que viu moltes aventures "entre camps". A les xarxes socials @bibliotaradell podreu triar el desenllaç de la història perquè el conte és a més de virtual, interactiu. El conte virtual ha esta possible gràcies a la companyia Jordi Font.

 

 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Diumenge 21 de juny
L’Aplec de la Sardana a Taradell | Exposició

L’Arxiu Fotogràfic de Taradell sortirà al carrer aquest diumenge amb motiu de la celebració del Dia Universal de la Sardana. Tot i que enguany s’ha suspès la 74ª edició de l’Aplec de la Sardana, des de l’Agrupació Sardanista han preparat una matinal dedicada a la sardana i als aplecs taradellencs. Per aquest motiu es podran veure un centenar de fotografies dels Aplecs de la sardana a Taradell des d’aquell 20 de juliol de 1947, quan es va fer el primer aplec, fins al 16 de juny de 2019, data del 73è Aplec.  

 
FacebookTwitterEmail
 
No saps què llegir?
Lots de llibres infantils sorpresa

Si tens menys de 12 anys i no saps què llegir  però t'agraden les sorpreses vine a buscar un "Lot de llibres sorpresa". 

Ens pots fer l'encàrrec per telèfon o per correu i el podràs venir a recollir amb cita prèvia. 

 
FacebookTwitterEmail
 
No saps què llegir?
Lots de libres infantils a la carta

La sala infantil de la biblioteca encara està fora de servei, però això no és motiu per no llegir! Si ens expliques les teves preferències, et prepararem un lot de llibres que podràs venir a recollir amb cita prèvia. Recorda que pots consultar el catalèg infantil Genius per saber quins títols pots trobar a la biblioteca. 

 
FacebookTwitterEmail
 
No et perdis les activitats de la biblioteca!
Activitats virtuals

Cada dia podeu trobar 10 preguntes del Trivial de Taradell a les ‘històries’ de l’Instagram de la Biblioteca (https://www.instagram.com/bibliotaradell/). Al Twitter (@bibliotaradell), també cada dia a les 12 del migdia, podeu contestar la Bibliopregunta, una enquesta amb quatre possibles respostes sobre llibres i literatura. Cada dilluns i cada divendres, a les 4, podeu escoltar un conte de Giani Rodari al Facebook ( facebook.com/BibliotecaTaradell) i al Twitter de la Biblioteca i els dimarts és temps de Tastallibres a l’Instagram, amb tres recomanacions de les novetats de la sala infantil. A través de les xarxes socials i de la web (biblioteca.taradell@diba.cat) de la Biblio trobareu altres propostes per fer i recomanacions de lectura.

 
FacebookTwitterEmail
 
Nova guia de recomanacions
Llegeixo més

Des d'aquest dilluns ja es pot consultar en format on-line Llegeixo més, la nova guia amb propostes de lectura elaborada pel grup 1ZonaLIJ format per personal de les Biblioteques d'Osona (Taradell, Centelles, Roda de Ter, Vic) i la llibreria Petit Tresor. 

Es tracta de la continuació de la primera entrega, Quan ja llegeixo, una col.lecció pensada amb l'objectiu d'oferir a un públic divers (famílies, mestres, bibliotecaris,...) recomanacions de llibres per a  nens i nenes de diferents edats, des de primers lectors fins a l'adolescència.

Aquesta segona guia recull 36 propostes (25 de narrativa, 5 de poesia i 6 de còmic) per a nens i nenes entre 10 i 12 anys.

 
FacebookTwitterEmail
 
NOVETATS NOVEL·LA
Eloy Moreno
Chufo Lloréns ; traducció de Mireia Alegre i Imma Estany
Anne Jacobs ; traducción de Mateo Pierre Avit Ferrero y Ana Guelbenzu de San Eustaqui
Miquel Esteve
Anna Todd ; traducció d'Esther Roig
Víctor Panicello
Dan Simmons
Elvira Navarro
Christina Dalcher ; traducción de Ana Herrera
Richard Matheson ; traducción de Manuel Figueroa
Santiago Posteguillo
edición a cargo de Ricard Ruiz Garzón
Kameron Hurley ; traducción de Natalia Cervera
Anna Todd ; traducció d'Esther Roig
Anna Todd ; traducció d'Esther Roig
Andrea Camilleri ; traducción de Juan Carlos Gentile Vitale
NOVEL·LA JUVENIL
Laura Gallego García ; traducció de Ferran Gibert
Anna Manso
Care Santos
Care Santos
Rick Riordan ; traducció de Jordi Cussà
Stephen Chbosky ; traducció de Marta Pera Cucurell
Madeleine Féret-Fleury, Marushka Hullot-Guiot
Rick Riordan ; traducció de Laia Font i Mateu
de Patrick Ness ; traducción de Luis Murillo Fort
Maureen Johnson
Àngel Burgas
Daniel Ojeda Checa
NOVETATS INFANTILS
Erna Sassen ; il·lustracions de Martijn van der Linden
Fabi Santiago ; traducció de Laura Sandoval
Enid Blyton ; il·lustrat per Jamie Littler ; traducció: Raquel Solà
Harriet Muncaster ; traducció de Núria Parés Sellarès
Jaume Copons & Liliana Fortuny
Liz Pichon ; traducció al català: Daniel Cortés Coronas
José Ignacio Valenzuela ; traducció de Jaume Copons ; il·lustracions de Patricio Betteo
Harriet Muncaster ; traducció de Núria Parés Sellarès
APRENENTATGE DE LLENGÜES
Debra Powell
Michael McCarthy, Felicity O'Dell
Experiències de confinament

Escoltar històries agrada a tothom, petits i grans. Mentre ha durat el confinament des de la biblioteca s'han explicat de manera virtual contes als avis i àvies dels tallers de Gent Activa de la Mancomunitat la Plana.

Montse Mondelo, responsable de la sala infantil, els va explicar la llegenda de Sant Jordi i dies més tard un altre conte "Assemblea a la fusteria". 

 
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Carretera de Balenyà, 101 08552 Taradell Osona
Tel 938 801 056
b.taradell@diba.cat
biblioteca.taradell.cat/
Veure mapa
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte