Si no veus la informació, fes clic aquí.
"Informacions pràctiques a l'hora d'anar a la biblioteca" (juny 2020)
Reobertura
Què et cal saber abans d’anar a la biblioteca?

Ara que més del 70% de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals ja ha obert i que la resta ho farà properament, et volem recordar algunes informacions pràctiques que cal que tinguis en compte. Quan la teva biblioteca obri les portes, t’enviarà un correu electrònic avisant-te. Si no és així, comprova al seu web o xarxes socials si ja ha obert. Abans d’anar-hi mira si et cal demanar cita prèvia a la biblioteca. Pots fer-ho a través del formulari que et facilitem. Si la teva biblioteca no és al llistat, posa-t’hi en contacte directament. Recorda que per anar a la biblioteca has de dur mascareta. Per últim, tingues present que els préstecs que tenies vigents el dia que van tancar les biblioteques han estat prorrogats fins al 31 de juliol i que pots recollir les reserves pendents fins al 22 de juny. T’esperem a les biblioteques!

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Activitat virtual
Una mirada retrospectiva als bojos anys vint

Emmarcades en el cicle “Commemhora: 1920x2020 al mirall”, aquest mes hi ha diverses xerrades programades. El 16 de juny l’escriptor Martí Gironell parlarà sobre «El repertori iconogràfic, retrat d’un país», i el dia 25 serà el torn de “Feminismes i LGTBI a la ciència-ficció”. Totes dues xerrades seran a les 18.30 h des del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals. El 29 de juny, també a les 18.30 h, el Centre d’Estudis Africans i Interculturals ens parlarà sobre “Imaginaris africans a través del cinema 1920-2020”, des d’Instagram.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Activitat virtual
De paraula, diàlegs entre autors i llibreters

Des del canal @bibliotequesxbm d’Instagram t’esperem dilluns 15 de juny a les 18.30 h amb el dibuixant de còmics Víctor Ibáñez i el llibreter Joanmi Iglesis de Yuyucomics de Granollers. En aquesta conversa en directe, l’autor parlarà de la seva obra.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
eBiblio
Black is black

Ara que ciutats d’arreu del món s’alcen en protesta per l’assassinat de George Floyd, el ciutadà nord-americà mort a mans de la policia de Minneapolis, et proposem una selecció de pel·lícules sobre la lluita per a la igualtat dels ciutadans afroamericans. Els títols estan disponibles des de la plataforma de préstec digital de les biblioteques públiques catalanes, eBiblio Catalunya. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
Medi ambient
Pel·lícules per a la Greta

Un llistat de pel·lícules per conscienciar-nos que a l’hora de protegir el planeta tots ens hi juguem molt. Títols amb missatge ecologista positius i d’altres que ens alerten dels perills que amenacen l’ecosistema mundial. Així doncs, un bon grapat de propostes que per un motiu o altre interessarien, i molt, Greta Thunberg.
 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
Optimisme
Còmics per tornar a començar

Un cant a l’optimisme ara que sembla que ens n’estem sortint. Una selecció d’historietes d’humor, de recomençar, de viure la vida com mai i també, per què no, històries amb un toc d’erotisme. És hora d’aixecar-se i mirar la vida amb esperança. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
Novel·la
El Londres victorià de Charles Dickens

Aquest mes commemorem els 150 anys de la mort d’un dels escriptors més llegits i estimats de la literatura anglesa, Charles Dickens. Et proposem un viatge literari pel seu univers i et convidem a resoldre un repte de preguntes per comprovar si ets el que més en sap de l’autor de la cèlebre “Oliver Twist”. 
 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Tecnologia
El repte del 5G

Què és la tecnologia mòbil 5G i com canviarà la nostra vida? Quines implicacions tindrà en l’àmbit econòmic i social? Quins són els seus principals avantatges i desavantatges? Et responem aquestes i altres qüestions. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Empresa
Convertir la teva idea en un negoci

Si tens una idea de negoci, necessites definir-la i assegurar que sigui viable. Et cal, doncs, fer un pla d’empresa per saber què has de fer per dur a terme aquesta idea i assegurar-ne la seva viabilitat. T’oferim un seguit de recursos per crear el teu propi pla d’empresa i transformar la idea en un negoci d'èxit.
 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte