Si no veus la informació, fes clic aquí.
"Com serà la reobertura de les biblioteques?" (maig 2020)
Informació pràctica
Treballem per tornar a obrir les biblioteques

Ara que sembla que ben aviat podrem veure’ns de nou a les biblioteques, t’expliquem algunes mesures perquè tot et sigui més còmode. Rebràs un avís de la teva biblioteca quan torni a obrir, recorda que ara estan tancades. En una primera fase només podràs agafar en préstec documents i retornar-los. Com que no podràs consultar els documents a la biblioteca, et recomanem que els hi demanis prèviament per correu electrònic o per telèfon, així els tindran preparats quan vinguis. No podràs utilitzar la biblioteca per a la consulta ni per a l’estudi. Així mateix, per facilitar tots els tràmits, hem allargat els terminis per retornar els préstecs vigents fins al 31 de juliol i per recollir les reserves pendents fins al 23 de juliol. Per a la seguretat de tots, et preguem que vinguis a la biblioteca amb mascareta. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Instagram
«De paraula», diàlegs entre llibreters i autors

La propera cita del cicle de converses virtuals serà entre l’escriptor Uri Costak i la llibretera Dolors Olmedo de la Llibreria La Gralla. T’esperem al perfil @bibliotequesXBM d’Instagram dilluns 25 de maig a les 18.30 h en directe per parlar de la primera novel·la de l’autor, «L’estilita». Consulta la programació.

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Commemhora
Xerrades per rememorar els feliços anys vint

Els escriptors Martí Gironell i Montse Barderi o la periodista gastronòmica Trinitat Gilbert, entre altres, recuperen aspectes claus de la vida dels anys vint del segle passat. Com era la nostra cuina, quines van ser les dones més rellevants o què caracteritzava el pistolerisme són algunes de les curiositats que ens han explicat o ens explicaran en les properes trobades que trobaràs al nostre canal de Youtube. Consulta també tots els continguts dedicats a aquest centenari. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
Turisme
Una volta al món en pijama

Una de les maneres més fàcils, ràpides i còmodes de viatjar sempre ha estat a través dels llibres. Ara que les circumstàncies ens impedeixen fer-ho d’una altra manera, et proposem viatjar des del sofà amb un munt de títols imprescindibles. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Benestar
Novel·les amb final feliç

Descobreix les novel·les feel good, aquelles en les quals un personatge amb una actitud forta i positiva davant la vida s'enfronta a un repte i en surt victoriós. Atenció a l’espòiler: acaben sempre bé! Llibres positius per encarar aquests temps estranys. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Exposició
100 anys de ciència-ficció

Què en saps de la ciència-ficció? Sabies que els primers relats sobre una revolta de robots van aparèixer després de la revolució russa de 1917 o que després de la bomba nuclear abundaven històries sobre mons inhabitables? T'ho expliquem en l’exposició virtual «100 anys de ciència-ficció».

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Familiar
Contes per a nens i nenes

A partir del 19 de maig cada dimarts i dijous t’esperem a «L’hora del bibliobús», una proposta adreçada al públic familiar. Des del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals diverses narradores et faran passar una estona ben divertida amb tot tipus de contes. Accedeix al calendari de les properes activitats.  

 
Més informació
FacebookTwitter
 
  
Plans
Barcelona és molt més

Ara és un bon moment per començar a planificar una escapada a prop de Barcelona per quan tot torni a la normalitat. Per això, hem seleccionat quatre rutes a la natura per trencar la rutina. L’escenari perfecte per fer-hi rutes a peu o en bicicleta, o altres esports a l’aire lliure.  N’hi ha per a tots els nivells i, com a gairebé a tots els punts del país, s’hi pot anar en qualsevol estació de l’any. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Sostenibilitat
Fes un hort al teu balcó

Si vols aprofitar aquests dies per muntar un hort urbà, et recomanem llibres i webs on trobaràs maneres ben fàcils d’aconseguir-ho. També hi trobaràs un vídeo que t’explica pas a pas com convertir el teu balcó o terrassa en una font excel·lent per obtenir les teves pròpies verdures. 

 
Més informació
FacebookTwitter
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
Música Cinema Arts escèniques Còmics Novel·la Turisme
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Per a canvis en la subscripció:
Si vols cancel·lar la subscripció d’aquest butlletí clica aquí.
Si vols cancel·lar la subscripció de tots els butlletins que reps des d’aquesta bústia clica aquí.
Si vols triar quins butlletins vols rebre dels que reps des d’aquesta bústia, ves al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, ves al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
-
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: per exercir els citats drets pots comunicar-ho per les vies següents:
a) Presencialment en qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM acreditant la identitat mitjançant la presentació del carnet de la biblioteca o qualsevol document oficial com DNI, NIE, passaport, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents.
b) Mitjançant un correu electrònic adreçat a qualsevol de les biblioteques o bibliobusos de la XBM, en el qual consti el número del carnet d'usuari de la biblioteca i/o el DNI o NIE, carnet de conduir, permís de residència o altres documents identificatius equivalents. Caldrà enviar aquest missatge des de l'adreça de correu electrònic que consta a la base de dades de la XBM.
c) Accedint, mitjançant el número del carnet de biblioteca o el DNI/NIE i la contrasenya, a l'espai personal “El meu compte” del catàleg col·lectiu de la XBM per als canvis de telèfon i adreça electrònica, i els que en el futur s'hi puguin afegir.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a dpd@diba.cat
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
DESCARREGA L'APP
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
Contacte