Si no veus la informació, fes clic aquí.
Senderisme, excursionisme i viatge a la Biblioteca de Taradell | Abril 2019
Divendres 26 d'abril a 2/4 de 8 del vespre
Racons del Montseny amb aigua, d'Oscar Farrerons

La Reserva de la Biosfera del Montseny és un lloc ple de racons de bellesa natural inusitada, que combina amb la història i la cultura de la gent que pobla el massís. L’aigua és l’element fonamental del Montseny. La xarxa hidrogràfica variada en orientacions i desnivells, les fonts, els sots i les torrenteres, han aportat al Montseny el seu tret més distintiu, la vida i l’element necessari per la subsistència. 

La presentació del llibre anirà a càrrec d'Antoni Pladevall i Font

 
FacebookTwitterEmail
 
Divendres 10 de maig a 2/4 de 10 del vespre
Alta Ruta de "Los Perdidos" i "Islàndia:viatge al Centre de la terra"

Aquestes dues projeccions de Toni Ortiz enceten el XV Cicle de projeccions del CET. L'Alta Ruta de Los Perdidos al Pirineu Central és una  travessa circular que transcorre a travès de refugis molt emblemàtics i valls increïbles, portada a terme per quatre amics de la UEC de la Vall del Tenes.

La segona projecció, Viatge al centre de la terra es basa en les excursions amb esquís fetes a Islandia ascendint entre altres, al Snaefellsnes, volcà on s’inicia el camí cap al centre de la Terra del llibre de Jules Verne.

XV Cicle de Projeccions del Centre Excursionista de Taradell

 
FacebookTwitterEmail
 
Divendres 17 de maig a 2/4 de 10 del vespre
Els 14 vuitmils de Ferran Latorre

Ferran Latorre va conquerir el seu primer vuit mil, Annapurna, el 1999, durant un rodatge amb el programa de TVE “Al Filo de lo imposible”. Amb l’ascensió  a ’Everest el passat 27 de maig, va concloure el seu projecte d’escalar els 14cims de més de 8000 metres, esdevenint  així el primer català en aconseguir-ho. Durant aquest audiovisual, Ferran Latorre repassa els moments claus de tota una vida, des que de petit va escalar el seu primer 3000, la Punta Alta, fins a la consecució dels catorze, passant per les ascensions als Alps, a Groenlàndia i a l’Antàrtida. Una història que tanca un cercle vital.

XV Cicle de projeccions del Centre Excursionista de Taradell

 
FacebookTwitterEmail
 
L'entrevista
Raül Corominas, alpinista

El passat mes de març l'alpinista Raül Corominas va participar en el projecte "De Biblioteca a biblioteca, de país a país : Taradell-Nepal" amb una projecció on explicava la seva ruta en solitari per l'Alt Himàlaia. A l'entrevista ens explica el seu lligam i respecte per la muntanya i els seus nous projectes "d'altura". 

 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
Fora de secció
La Mare de Déu del Mont

Com molt be diuen els seus autors Joaquim Tremoleda i David Pujol, La Mare de Déu del Mont és una muntanya màgica i un santuari a cavall de la Garrotxa i L'Empordà. Si, El Mont és una església, una hostatgeria, un destacat punt excursionista, un rellevant indret de la ruta Verdagueriana, una meca ciclista i una talaia extraordinària des d'on divisar una de les millors panoràmiques del país.  

 
FacebookTwitterEmail
 
De Revista
L'altra Eivissa

Si sou dels que relacioneu Eivissa  directament amb sol i festa, el darrer número de la revista Descobrir Catalunya amb un especial  sobre l'illa us farà canviar de parer. Ho diu el subtítol: Viatge a l'illa autèntica que va més enllà dels tòpics. Les propostes són variades: descoberta de la pagesia, entorns rurals i  espais naturals protegits idonis per practicar senderisme i observar la natura. I descobrir cales i caletes d'aigua cristal·lina des d'on contemplar la sortida del sol.  

 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
De Revista
Aneto, senyor del Pirineu

La Revista Grandes Espacios dedica el seu darrer número a l'Aneto que defineixen com "señor del Pirineo" i s'ho té ben merescut. Amb els seus 3.404m, està envoltat dels pics més alts del Pirineu, els que sobrepassen el punt crític dels 3.000m i és el pic que cobegen tots els alpinistes. No és fàcil d'arribar-hi, i en el seu darrer tram cal atrevir-se amb el temut Pas de Mahoma. Si s'aconsegueix, la recompensa val la pena.

En aquesta revista trobareu tota la informació i també en altres llibres i mapes de la biblioteca. 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
L'Escapada
100 Escapades misterioses per Catalunya

Vénen dies de festa i encara no saps on anar? Vols sorprendre els teus amics, vols ser oríginal, has de preparar una sortida sorpresa?

Aquest llibre et pot ajudar a trobar el lloc que estaves buscant! castells amb llegenda, llocs tenebrosos i misteriosos, gorgs, santuaris, coves, jardins secrets...

Pots triar entre 100 propostes, totes a Catalunya. 

 
Més informació
FacebookTwitterEmail
 
PIT | Punt d'Informació Turística Km0

Aquest mes d'abril us proposem una ruta de Km0  literària, la que uneix Folgueroles amb  Roda de Ter, escrita per Ricard Torrents amb la col·laboració de Pere Farrés, i que forma part dels Espais de la Plana de Vic. La ruta segueix els paisatges de dos dels poetes més coneguts de la plana: Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol a través dels seus textos.

 
FacebookTwitterEmail
 
NOVETATS
Núria Picas ; edició de Montse Armengol
edición escrita y documentada por Marc Di Duca... [et al.]
edición escrita y documentada por Nick Ray, Ashley Harrell
edición escrita y documentada por Tamara Sheward y Peter Dragicevich
edición escrita y documentada por Giacomo Bassi, Denis Falconieri, Piero Pasini
[autores: Yasmina Er Rafass ... [et al.]]
traducció: Aina Olivé Busquets
[autores: Fabienne Calvayrac ... [et al.]]
autores: Antoine Richard [i 4 més]
José Martínez Hernández
Aleix Puente Vila-Masana
AMB AUTOCARAVANA
Italia in camper
edición escrita por Conrado Rodríguez y Loli Beltrán
edición escrita por Conrado Rodríguez y Loli Beltrán
La Frase
 
FacebookTwitterEmail
 
Subscriu-te als butlletins temàtics
MúsicaCinemaArts escèniquesCòmicsNovel·laTurisme
Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Carretera de Balenyà, 101 08552 Taradell Osona
Tel 938 801 056
b.taradell@diba.cat
www.taradell.cat/biblioteca-de-taradell/bloc-de-la-biblio.html
Veure mapa
 
Responsable del tractament: DIPUTACIÓ DE BARCELONA.
Delegat de protecció de dades (DPD): per a consultes, queixes i comentaris relacionats amb la teva protecció de dades pots dirigir-te a delegatprotecdades@diba.cat.
Finalitat del tractament: gestionar les comunicacions informatives relacionades amb les activitats i serveis de la Xarxa de Biblioteques Municipals (subscripció a butlletins informatius).
Temps de conservació: les dades són conservades mentre no en sol•licitis la baixa i/o es puguin derivar responsabilitats per a la Diputació.
Legitimació: consentiment i missió de caràcter públic.
Destinataris de les dades: tret d’obligació legal, les teves dades no es comunicaran a tercers.
Drets: pots exercir el teu dret d’accés, així com la resta de drets per les vies següents:
a) presencialment a qualsevol de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals acreditant la teva identitat mitjançant presentació del carnet de la biblioteca i qualsevol dels documents oficials següents: DNI/NIE, passaport, carnet de conduir o permís de residència.
b) per correu electrònic firmat mitjançant signatura digital a qualsevol de les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals, en el qual s'adjunti el número del carnet d'usuari de la biblioteca.
Per a canvis en la subscripció: si vols triar quins butlletins vols rebre o donar-te de baixa, vés al botó Subscripció a butlletins d'El meu compte del Catàleg Aladí. La baixa es farà efectiva en els propers 15 dies. Si vols modificar la teva adreça de correu electrònic, vés al botó Mod. info personal d'El meu compte del Catàleg Aladí.
Si ho creus oportú pots presentar una reclamació davant l’APDCAT.
Per a més informació sobre aquest tractament i sobre com exercir els teus drets pots consultar la nostra política complerta de protecció de dades a https://bibliotecavirtual.diba.cat/politica-privacitat
 
 
Xarxa de Biblioteques
Municipals
 
bibliotecavirtual.diba.cat
gs.biblioteques@diba.cat